Pur si simplu JavaScript

Aruncand o privire peste secventele de cod pentru acest tutorial, veti observa ca vechea si familiara functie $ din jQuery este de negasit. Ca majoritatea dezvoltatorilor de front-end, am luat contact pentru prima oara cu JavaScript prin intemediului jQuery. Frameworkul jQuery a fost primitor datorita familiaritatii oferite in privinta codului CSS si a sintaxei abordabile, care a permis novicilor ca mine sa inceapa sa se joace cu DOM. Pe masura ce am aflat mai multe despre JavaScript, am incercat sa ma dezvat sa mai folosesc frameworkuri. Nimic nu este in neregula cu ele. Dar renunarea la ele in favoarea unui cod JavaScript curat are avantajele sale.

Dimensiune: jQuery minimazat are 30 kb. Comparati dimensiunea cu cei 8 kb de script de tutorial, necomprimat. Diferenta este balast la care se poate renunta usor.

Claritate: atunci cand va impuneti sa folositi un framework, va bazati pe ceilalti dezvoltatori sa fie versati in citirea codului dumneavoastra. Frameworkurile, indiferent de cat de eficient este API-ul lor, vor masca intotdeauna functionalitatea originala in JavaScript.

Imbunatatire progresiva: Script-urile utilizate in aceste articole sunt destinate numai pentru browserele moderne care acepta transformari CSS. Deci nu trebuie sa va faceti griji cu privire la suportul pentru browserele mai vechi.

Functionalitaea moderna din browser: Inaintea aparitiei frameworkurilor de tip jQuery, incercarea de a te atasa de orice elemente de pe pagina era laborioasa, greoaie si mai ales frustranta. Jquery a facut un salt urias inainte, cu motorul sau de accesare al selectorilor. De atunci, producatorii de browsere web s-au prins de acest lucru si au incorporat aceasta functionalitate direct in browserele lor. QuerySelectorAll va ofera o modalitate usoara de selectare a elementelor si claselor.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>