Pragul de 1.5 secunde al lui Google

Pragul impus de Google ca sa considere un site ca fiind rapid este de aproximativ 1.5 secunde. Pentru a verifica acest lucru pentru site-ul dumneavoastra, aveti nevoie de un cont Google. Logati-va, dati click pe adresa de e-mail din coltul dreapta-sus si alegeti Account Settings. La sectiunea Products, alegeti Webmaster tools. S-ar putea sa fititi nevoit sa adaugati un site si sa-l supuneti verificarii – prin descarcarea unui fisier de verificare care trebuie stocat pe site sau prin adaugarea unui meta tag paginii de index a site-ului. Click pe numele site-ului pentru a ajunge la Dashboard. Pe partea din stanga dati Labs, iar apoi pe Site performance.

Aceasta pagina va va prezenta in mod vizual cat de rapid a fost site-ul dumneavoastra pe parcursul ultimelor luni si va afisa numarul de secunde necesare pentru incarcarea unui esantion din paginile site-ului. Google considera ca un site este rapid cand se situeaza intre primele 20 de procente din toate site-urile pe care le-a monitorizat. La momentul scrierii materialului, era vorba despre aproximativ 1.5 secunde reprezentate de banda verde din partea inferioara a graficului.

In Google Analytics exista o facilitate denumita Site Speed, care detecteaza timpii de incarcare pentru toate paginile site-ului. Pentru a o utiliza, va trebui sa adaugati un apel la functia _trackPageLoadTime() in codul JavaScript asociat serviciului Google Analytics. Odata ce au fost colectate niste cantitati de date, logati-va, dati click pe New Version din coltul dreapta-sus si regasiti analiza Site Speed in zona Content din stanga.

Viteza este doar unul din cei peste 200 de factori(semnale) care contribuie la clasarea unei pagini in lista cu rezultatele cautarii. Nu prea exista indicii despre detaliile felului in care actioneaza acest semnal in comparatie cu alti factori – ci doar ca este mai important decat era. Asadar, cea mai buna cale de urmat este sa incercati sa faceti fiecare pagina din site cat mai rapida si mai supla cu putinta. Este usor! Tot ce trebuie sa faceti este ca linia albastra sa intre in caseta verde.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>