Test de viteza

Fisierele de imagine sunt foarte cunoscute ca fiind supradimensionate, care consuma latimea de banda si pot oferi o experienta de utilizare neplacuta. Proliferarea telefoanelor, tabletelor si a altor dispozitive mobile multiplica necesitatea unor experientede utilizare placute folosind latimea mica de banda. Generarea graficii la rulare este un mijloc eficient pentru a lupta cu aceasta dilema, fara a sacrifica o interfata bine finisata.

Scoaterea imaginilor din ecuatie poate genera o experienta de utilizare mult mai placuta. Eliminarea descarcarilor inutile economiseste latime de banda pretioasa si scade consumul de energie. Satisfactia imediata este data de faptul ca paginile se incarca mai rapid si sunt afisate mai repede. Pentru a demonstra viteza generarii la rulare, am efecuat teste de viteza comparative intre playerul audio construit in acest tutorial si o versiune duplicat in care, au loc de cod, au fost folosite imagini pentru fiecare dintre elemenete. Rezultatele au fost edificatoare.

Versiunea cu imagini a necesitat o descarcare de 55 kb si a declansat evenimentul Document complete in 0,801 s. Este un timp acceptabil de incarcare. Oricum, comparati cu versiunea generata la rulare, care a necesitat numai 5kb si a declansat evenimentul document complete in 0,4461 s, si este usor sa vedeti cat de mari sunt diferentele. Sapand mai adanc in test am descoperit alte date semnificative. In timp ce ambele pagini au inceput faza de Start Render de la 0,6 s, versiunea fara imagini s-a afisat imediat, in timp ce versiunea cu imagini a necesitat inca 0.2 s suplimentar. Versiunea cu imagini a consumat latimea de banda pentru mai mult timp si a necesitat o viteza de pana la 1.437 kbps, versiunea fara imagini a atins varful la 201 kbps. Acestea sunt economii importante.

In timp ce browserele si procesoarele sunt capabile de a folosi tehnicile discutate in acest articol rapid si eficient, trebuie sa fiti precauti atunci cand utilizati transformari 3D. De exemplu, aplicarea unei simple rotatii 3D la unul dintre elementele din playerul audio a impins evenimentele Document Complete si Start Render mai departe cu mai mult de o secunda.Va trebui sa va intrebati daca efectul merita cu adevarat timpul suplimentar.

Testele de mai sus au fost efectuate utilizand Web Page Test cu DSL si setarile Chrome.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>