Design web reactiv

Cum interesul pentru domeniul mobilitatii este in crestere, designul reactiv a devenit un subiect fierbinte. Insa acesta nu se limiteaza doar la layouturi adaptabile, ne explica Stephen Hay.

Textul

Stephen Hay este unul dintre sefii companiei Zero Interface si se ocupa de consultanta pentru clienti in doemniul designului si strategiilor multi-platforma.

Stephen a scris pentru A List Apart si organizeaza conferintele Mobilisim impreuna cu PPK si Krijn Hoetmer. Pe langa activitatea cu clientii, el conferentiaza si scrie despre subiecte legate de layouturi CSS3, web design si accesibilitate. Din cand in cand, isi publica gandurile pe the-haystack.com

Ilustratia

Rob Bowen este director creativ la Track-nine, o agentie de trafica si web design care in momentul actual se ocupa de tot felul de proiecte.

Multi designeri si dezvoltatori web sunt, cu siguranta, familiari cu novatorul articol al lui Ethan Marcotte de pe A List Apart. In scurtul material, a prezentat o abordare a designului web pentru diferite dimensiuni ale ecranului, care implica folosirea unei combinatii de interogari despre media din CSS3 cu layouturi fluide si imagini. Aceasta metoda le permite dezovoltatorilor sa implementeze solutii de design care se adapteaza la marimile ecranului aparatului pe care sunt vizualizate. Este o descoperire importanta, consecinta este ca solutiile separate de design sau chiar site-urile separate destinate diferitelor dispozitive ar putea deveni, in mare masura, de domeniul trecutului. Oare o vor face?

Este putin probabil sa vreti sa mancati cu un ciocan sau sa folositi o furculita pentru a bate un cui in perete. Pastrand analogia, interogarile despre mediu nu vor ajuta continutul sa se potriveasca cu o audienta mobila la fel cum o strategie legata de continut nu va determina o interfata sa arate fantastic si sa functioneze bine pe un dispozitiv de 240×320 de pixeli. Simplificand, exista unealta potrivita la scopul potrivit. Sau mai degraba,pentru noi, cei din dezvoltarea web, adesea exista zeci sau sute de instrumente pentru fiecare scop. Articolul lui Marcotte a descris una dintre muncile pe care ni le asumam atunci cand cream site-uri pentru domeniul mobil. Pare logic ca aceasta sa fie combinata cu alte activitati si respectivele lor seturi de instrumente.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>