Rulati codul JavaScript la incarcarea paginii

Rezultatul obtinut de pagina BBC-ului pe WebPagetest da trei rezultate diferite: inceperea afisarii la 2.889 secunde, document complet/timp de incarcare la 5.391 secunde si incarcare complet la 6.667 secunde. Aceasta din urma este timpul in care pagina s-a incarcat si afisat si evenimentul JavaScript onload a fost declansat si este timpul pe care Google il foloseste pentru a masura viteza paginii.

Asadar, pe cat posibil, este de ajutor rularea codului JavaScript neesential dupa ce pagina s-a incarcat. De exemplu, daca pagina include o prezentare cu 10 imagini creata in JavaScript, nu este necesara descarcarea celor 10 imagini inca de la inceput. Trebuie descarcata doar prima, pentru ca utilizatorul sa aiba in fata o pagina completa. Probabil ca nu va afecta timpul total de incarcare in WebPagetest, insa va scurta perioada in care documentul este complet. Daca aveti o functie JavaScript denumita LoadSlideShow, puteti sa o incarcati direct in tagul body:

<body onload=”LoadSlideShow()”>

sau

<script type=”text/javascript”>$(document).

Ready

(LoadSlideShow);</script>

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>