Incarcarea stilurilor

Ce se intampla cu testul in timp ce incarca un font? Nu va surprinde sa aflati ca acesta este un alt domeniu in care comportamentul browserelor difera. Exista doua principale abordari.

Afisarea solutiilor de rezerva pana la incarcarea fonturilor: Aceasta este abordarea adopdata de IE9, Opera si de mai vechile versiuni Firefox. Textul este afisat imediat, folosind primul font cat mai repede disponibil din declaratia CSS font-family. Pe masura ce fonturile sunt descarcate, afisarea este actualizata. Aceasta metoda prezinta utilizatorilor continutul asteptat cat mai curand posibil, dar comutarea fonturilor poate fi destul de neplacuta vizual.

Ascunderea textului pana la afisarea solutiilor: Aceasta este o abordare adoptata de catre browserele WebKit: Safari si Chrome. Textul care utilizeaza un font web este ascuns pana se incarca fonturile. Acest lucru elimina efectul vizual neplacut la comutarea fonturilor, insa ii lasa pe utilizatori sa se uite o multime de timp la un spatiu gol, in timp ce se descarca fonturile, mai ales daca utilizeaza o conexiune lenta sau fontul ramane “blocat” pe internet.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>