Pro si Contra – CSS

PRO

Dezvoltare rapida: Datorita faptului ca CSS-ul pe care il scriu se afla in aceeasi structura, pot copia si adauga foarte usor secvente de cod de la proiect la proiect. Nu trebuie sa iau nici un fel de decizii asupra structurii CSS-ului meu si nu petrec ore intregi cautand prin el. .

Mai multi dezvoltatori la acelasi proiect: Folosind aceasta structura, am lucrat intr-o echipa de patru dezvoltatori fornt-end din doua tari si fusuri orare diferite fara prea multe probleme si fara a ne calca pe picioare. Odata ce configuratia initiala este stabilita, puteti da rapid sarcini oamenilor – “tu lucrezi pe sectiunea showcase”, “tu lucrezi pe sectiunea de filmografie” – si fiecare dezvoltator trebuie sa lucreze mai cu seama asupra codului CSS specific paginii lui. Se fac uneori schimbari la nivelul intregului site; controlul surselor si comunicarea intre membrii echipei sunt esentiale. Desigur, ajuta daca in prealabil explicati putin metoda si structura.

Actualizari ulterioare usoare: Mai putina cautare, denumiri clare, structura clara si puteti inlocui cu usurinta codul CSS specific unei pagini fara a afecta alte pagini, astfel incat modificarile ulterioare la site nu vor fi de cosmar.

Flexibilitate: Am folosit aceasta structura atat pe siteuri statice de trei pagini, cat si pe siteuri uriase, cu 50 de tipuri de layouturi unice, in doua limbi cu directii de scriere diferite si a functionat perfect pentru toti. Structura impusa si disciplina acestei structuri au insemnat mai putine dureri de cap decat scrierea de cod CSS pe principiul “atunci cand este necesar”.

Contra

Css repetitiv: Uneori, o pagina poate avea stiluri comune cu o alta pagina, dar nu cu altele. Asa ca am sfarsit prin a scrie acest stil comun de doua ori, in loc sa il am intr-un singur loc. M-am jucat cu puterea acestui gen de secventa CSS intr-un fisier CSS de tip /module/, mai degraba decat intr-unl de tip /page/, dar nu am fost niciodata fericit cu alegerea, deoarece este greu de gasit in viitor.

Siruri pentru selectori: in fisierul CSS de tip /pages am tendinta de a folosi nume lungi pentru selectori, pentru a face foarte clar ce caut si pentru ce creez stilul, astfel incat pe viitor sa fie mai usor de editat si actualizat. Problema cu aceste nume lungi, astfel incat pe viitor sa fie mai usor de editat si actualizat. Problema cu aceste nume lungi de selectori este ca nu sunt la fel de eficiente precum ar putea fi ca numar de octeti sau ca timp de procesare.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>