Servicii de fonturi personalizate

Font Squirrel este un serviciu web care foloseste un TTF si va ofera toate formatele de care aveti nevoie. Poate elimina, de asemenea, caracterele de care nu aveti nevoie. Va recomand Keep Existing pentru hinting, din moment ce solutia automata a avut reuzltate slabe pe sistemele Windows XP. Daca realizati un subset al unui font, asigurati-va ca veti include un caracter spatiu, astfel, spatiile vor fi afisate ca mici casete, in unele browsere pe Windows.

Evitati Style Linking; este o mare facilitate in specificatii, dar mai avem inca de asteptat pentru a vedea un browser ca o foloseste asa cum trebuie.

FontForge este o aplicatie open source pentru a crea si edita fonturi. Ruleaza in X, astfel incat este usor de instalat pe Linux si OS x. Poate rula pe Windows, de asemenea, prin intermediul Cygwin. Nu e foarte frumoasa, dar este extrem de puternica si ofera o perspectiva deosebita asupra a cat de incredibil de complicate pot fi fonturile. Puteti edita simbolurile, parametrii de hinting, perechile de kerning si caracteristici avansate, cum ar fi ligaturile. FontForge poate livra toate formatele de care avem nevoie, cu exceptia EOT, dar EOT-Fast rezolva aceasta problema, luand un TTF si convertindu-l la EOT comprimat.

FontForge este ca si cum ascuti un creion folosind un cuti: foarte multumitor, dar de multe ori o ascutitoare simpla(care este Font Squirrel in aceasta metafora elaborata) va face treaba mai repede. Alternativ, ati putea apela la un serviciu de gazduire de fonturi pentru a face in locul dumneavoastra muncile dificile.

Acestea va ofera un fisier css care va permite sa incarcati fonturile alese. Google are un serviciu gratuit(www.google.com/webfonts) pentru fonturi open source. Daca doriti fonturi comerciale, veti avea de platit niste bani. FontDeck(fontdeck.com) si Typekit(typekit.com) sunt servicii excelente.Monotype de la webfonts.fonts.com are mai multe fonturi decat celelalte, dar intervata este lenta si mai putin intuitiva.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>