Folositi selectorii CSS de cate ori puteti

Reduc masiv markupul/atributele de prezentare, lucru care poate oferi avantaje in ceea ce priveste marimea fisierului si prin faptul ca screen-readerele si alti internauti non-umani vor naviga mai usor prin pagina. De asemenea, ofera un grad mai mare de control si flexibilitate, precum si mai putine batai de cap cu intretinerea. nth-child pentru randuri de culori alternative este clasic: comparati aceasta cu folosirea atributelor de clase suplimentare pentru crearea unor stiluri diferite, care ar trebui schimbate manual de fiecare data cand adaugati date in tabel pentru a pastra stilul asa cum doriti. Dezavantajele sunt destul de putine. Da, suportul in browser este destul de slab in versiunile mai vechi de IE, dar sunt cu siguranta in tabara care crede ca browserele mai vechi se pot descurca si fara micile infrumusetari suplimentare pe care le veti adauga folosind acesti selectori. Multe dintre aceste decoratiuni ar trebui sa nu provoace probleme, adica majoritatea continutului brut tot va fi utilizabil. Desigur, unii clienti nu vor fi de acord cu dumneavoastra, dar ar trebui sa incepeti sa folositi noua tehnologie cat de mult se poate.

Care este diferenta intre pseudo-elemente si pseudo-clase?

In general, pseudo elementele selecteaza parti din continut care altfel ar cere elemente suplimentare pentru a le diferentia, cum ar fi prima linie sau prima litera. Pseudo-clasele selecteaza parti din continut care altfel ar cere o clasa sau un identificator suplimentar pentru a le diferentia. Fie asta, fie o schimbare de stare.

 

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>