Selectivzr

Selectivzr este o biblioteca JavaScript realizata de Keith Clark care simuleaza pseudo-clasele CSS3 si selectorii de atribute in versiunile de la 6 la 8 ale IE. Printre multitudinea de utilizatori sunt site-uri celebre precum Dixons, Audio-Boo si MagCloud.

Pentru a configura Selectivzr, trebuie sa incarcati o biblioteca JavaScript existenta ca jQuery, MooTools sau Dojo si sa amplasati scriptul in elementul head al paginii intr-un comentariu conditional astfel incat sa fie incarcat doar pentru Internet Explorer. Avand 5kb compresat nu o sa adauge mult paginii dumneavoastra, insa ganditi-va ce inseamna sa includeti si o biblioteca daca nu aveti una incarcata.

Din nefericire, la momentul actual, nu simuleaza toti selectorii sau combinatorii de atribute pe care i-am discutat in acest articol atunci cand este folosit cu anumite biblioteci JavaScript. Daca va intereseaza suportul complet, atunci asigurati-va ca folositi Selectivzr cu MooTools sau NWMatcher. Alternativ, puteti folosi Selectivzr impreuna cu DOMAssistant pentru a avea suport toti selectorii, indiferent ce biblioteca folositi. Asa cum spune Andy Clarke in cartea sa Hardboiled web design, “Selectivzr este mic, rapid si esential pentru ca noi sa folosim selectorii CSS3 de care avem nevoie pentru a elimina in cele din urma aatributele de prezentare din HTML. Deja a devenit o parte integranta din instrumentul meu de web design si ar trebui sa fie o parte si din al dumneavoastra.”

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>