Taguri si dojoType

Motorul de procesare a sabloanelor din Dojo va permite sa obtineti o functionalitate avansata fara a scrie nici un fel de JavaScript. Pur si simplu includeti fisierul de baza dojo.js in antet si cereti orice fisiere JavaScript suplimentare necesare pentru ca widgeturile de sabloane sa functioneze. Apoi creati elemente HTML cu atribute dojoType si oferiti atribute configuration daca este necesar. Pe masura ce Dojo proceseaza documentul HTML, converteste toate elementele intr-o interfata decorata cu widgeturi. Este de asemenea o modalitate nemaipomenita de a crea widgeturi care trebuie sa fie configurate cu date pe partea de server, cum ar fi un calendar cu o data preselectata sau un editor de text avand continut extras dintr-o baza de date.

Totusi, odata cu constientizarea tot mai mare a bunelor practici HTML si a standardelor web, aceasta caracteristica nemaipomenita a facut multi dezvoltatori sa evite Dojo, din cauza folosirii atributului non-standard dojoType. Avand acesta in markup, pagina nu va trece validarea efectuata de W3C.

Din fericire, incepand cu Dojo 1.6, caracteristica de procesare a sabloanelor suporta atributul HTML5 data-. Asa ca acum puteti folosi procesarea sabloanelor in markupul HTML si sa ramaneti conform cu standardele. In loc sa specificati dojo-Type=”” in elementele HTML, puteti folosi acum data-dojotype=”” pentru a obtine acelasi lucru. Pentru a oferi widgetului optiuni de configurare, adaugati un atribut data-dojo-props=”property1: value1, property2, value2 …”.

Documentatia Dojo inca nu a fost actualizata cu aceasta caracteristica, asa ca veti gasi toata documentatia pentru widget care precizeaza ca atributul dojoType trebuie folosit.

Stati linistiti, data-dojo-type va functiona la fel de bine

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>